Announcement

Collapse
No announcement yet.

Analisis Teknikal EUR/JPY

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Analisis Teknikal EUR/JPY

    Hehe..kita sambung discuss EJ utk tahun 2008 pulak..:clap:

    Fuh..lama tak post..sebab dah tk active sgt berforex..more to swing trading..dan scalp, curik here and there kalau nmpak opportunity..
    Pagi ni mood sgt baik sebab dpt catch 60 pips ..

    Dow Jones rally semalam..naik hampir 1%++
    So..hari ni EJ nmpak bullish tone..esok pagi Fed for sure akan cut rates 50 points..
    So..all bets are off for now..

    Postkan la analisis teknikal korang2 kat sini..
    sis tk pandai nak buat analisis teknikal sebab lebih kepada FA..
    Trust your intuition..
    It's just like going fishing..
    Cast your line..
    :113:And hope you'll get a bite..:113:

  • #2
    Originally posted by anne_81 View Post
    Hehe..kita sambung discuss EJ utk tahun 2008 pulak..:clap:

    Fuh..lama tak post..sebab dah tk active sgt berforex..more to swing trading..dan scalp, curik here and there kalau nmpak opportunity..
    Pagi ni mood sgt baik sebab dpt catch 60 pips ..

    Dow Jones rally semalam..naik hampir 1%++
    So..hari ni EJ nmpak bullish tone..esok pagi Fed for sure akan cut rates 50 points..
    So..all bets are off for now..

    Postkan la analisis teknikal korang2 kat sini..
    sis tk pandai nak buat analisis teknikal sebab lebih kepada FA..
    DJ naik.... berita baik nie

    Comment


    • #3
      wah ! sudah ada rumah baru ler.. :rolleyes:
      oklah tu Anne.. mahir FA.. blh jadi pakar rujuk especially EJ nie...
      SM tak pandai FA nie... ciput jer tahu...

      esok Fed cut rate.. ada news ker ? SM miss the train ker ???? :confused:
      EJ still lagi mau naik atas... 156.05 --> good support.
      M15 ada bearish div. May be EJ otw ke 156.10.

      Anne, story mory sikit ttg FA...
      what will happen to EJ when Fed cut rate again ??
      bab nie SM blur....:biggrin:
      Last edited by sweetmama; 29 Jan 2008, 10:31 AM.

      Comment


      • #4
        hehe..aku plak lawan buy, target point aku sikit je; sblum fibo retracement aku cecah 161.8 dlm 157.29 je..

        Comment


        • #5
          Originally posted by peija06 View Post
          hehe..aku plak lawan buy, target point aku sikit je; sblum fibo retracement aku cecah 161.8 dlm 157.29 je..
          it's okay as long ada profit..:wink:
          almost hit 161.8% fibo 157.10... tak campur spread lagi... may be another testing..

          Comment


          • #6
            emm..bagus gak ade pakar FA..Aku ni buta FA..kah..kah..kah...

            nak tanye le..kalo FEd cut rates..ape jadi ekk...??? usd akan menguat ke or menglemah....
            Nak Renewal Insurans/Roadtax Kereta?? PM Me..

            Comment


            • #7
              Seronok main EJ ni

              heheh aku mulai jatuh cinta dengan ej..sungguh seronok..manyak syok..

              alhamdulillah pagi ni dah tersangkut kat jala 70 pips...buat sarapan..heheh


              tgk minum petang macam mana lak....

              Comment


              • #8
                lastest situation....adakah ej ni dah touch support? ready to bounce back....

                same2 kite memeriahkan lagi tread EJ ni...k u all?

                Comment


                • #9
                  hehehehe...

                  lama tak post....ni trading utk mgu lepas n mgu ni...:biggrin::biggrin:

                  Technical Analysis Chartist

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by danishfx View Post
                    lama tak post....ni trading utk mgu lepas n mgu ni...:biggrin::biggrin:
                    lama tak jumpa...

                    Comment


                    • #11
                      The strong bear move seems to be running out of steam and has given way to a sideways tendency.

                      Further upside retracement should find resistance at 159.10 and then 161.50, which represent the 50 and 61.8 percent Fibo retracement levels of the 149.27 - 169.04 range.

                      Pivot point related resistance levels today are set at 159.42 and then 160.47. Support levels are at 156.44 and then 154.51.

                      *excerpted from fxstreet...:angry09::angry09:
                      Trust your intuition..
                      It's just like going fishing..
                      Cast your line..
                      :113:And hope you'll get a bite..:113:

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by anne_81 View Post
                        The strong bear move seems to be running out of steam and has given way to a sideways tendency.

                        Further upside retracement should find resistance at 159.10 and then 161.50, which represent the 50 and 61.8 percent Fibo retracement levels of the 149.27 - 169.04 range.

                        Pivot point related resistance levels today are set at 159.42 and then 160.47. Support levels are at 156.44 and then 154.51.

                        *excerpted from fxstreet...:angry09::angry09:
                        salam anne...
                        lama x nampak....

                        Comment


                        • #13
                          Pagi ni (on thursday morning), ada FED news..untuk EJ bawah ni boleh jadi panduan..

                          - a steady rate decision will see a massive sell-off..
                          - a 25 bp rate cut a heavy sell-off..
                          - 50 bps rate cut could go either way..

                          *teringat the last time fed meeting, fed cut 25 bps, EJ turun dr 164.40 sampai 161.90..
                          Trust your intuition..
                          It's just like going fishing..
                          Cast your line..
                          :113:And hope you'll get a bite..:113:

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by kelab4x View Post
                            salam anne...
                            lama x nampak....
                            huhu..ada..online sekejap kejap..:redface:
                            Trust your intuition..
                            It's just like going fishing..
                            Cast your line..
                            :113:And hope you'll get a bite..:113:

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by anne_81 View Post
                              Pagi ni (on thursday morning), ada FED news..untuk EJ bawah ni boleh jadi panduan..

                              - a steady rate decision will see a massive sell-off..
                              - a 25 bp rate cut a heavy sell-off..
                              - 50 bps rate cut could go either way..

                              *teringat the last time fed meeting, fed cut 25 bps, EJ turun dr 164.40 sampai 161.90..
                              Anne

                              Betul ler.. lama tak nampak...

                              So dalam erti kata lain kena tunggu surprise "news"... Rasanya berbaloi tunggu sampai jam 3.15 am...

                              Seingat aku Uncle Greenspan pernah kerja kat Wall Street sebelum jadi Fed Reserve Chairmain - so dia ada trader or investor mentality... Dalam situasi macam nie boleh kata 100% rate cut... Uncle Ben pulak pure acedemic economist (kalau tak silap ler)...

                              So ini ada pool economist survey... Rasanya dari survey nie; kalau setakat 50 point rate cut bukan dikategorikan sebagai "surprise news "..

                              "There isn't a clear consensus on the FOMC rate decision, but most observers think the Fed will cut interest rates by 50bps. Of the 86 economists polled, 49 expect a 50bps cut, 23 expect a 25bps cut, while 13 expect rates to be left unchanged (the one remaining economist believes that there will be a 75bps rate cut). The U.S. short end is pricing in a very high probability of a 50bps rate cut, and Bernanke probably doesn't have the credibility to take on odds like that. "The Fed is still going to do a 50 basis points rate cut," said Michael Darda at MKM Partners. "I don't think they're going to run the risk of disappointing what they believe are very fragile credit markets." Sumber TradeTheNews...

                              p/s: Dari survey nie - Big surprise bila berlaku rate cut 75 point :biggrin:

                              JC

                              Comment

                              Working...
                              X