Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tlg bagi idea...hehe

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tlg bagi idea...hehe

    FIRST
    Aku ada berminat nak bukak laundry self-service...tempat dah usha dan semua apa yg diperlukan cam dah ada...tp modal je xde dan masih dlm usaha nak cari...

    Korang rasa MARA ada x bantu dr segi kewangan dan lain2? Camner lak dgn TEKUN atau PUNB?

    SECOND
    Aku ada kawan ajak jadi partner nak bukak Big Apple Donut kat area Nilai/seri kembangan ni. Ada shopping mall baru nak bukak jd dia nak grab peluang cpt2... Menarik tak idea tu? Dia pun tny camner nak dpt modal?

    third
    Naper kebanyakkan pinjaman lebih pada kakitangan kerajaan je diutamakan? Susah btol nak wat loan ni...huhu.........................

  • #2
    1. laundry? kalo mengharap customer yg dtg ari2 je susah gak nk bisnes melainkn kalo wat dkt dgn kem askar. kalo nk slamat kene secure contract dgn hotel2 berdekatan.

    2. modal xtau. tp rasanya menarik. ramai org suka donat big apple nih (dari ape yg aku nampak laa)

    3. bese le tuu...
    |huh|

    Comment


    • #3
      Originally posted by qree View Post
      1. laundry? kalo mengharap customer yg dtg ari2 je susah gak nk bisnes melainkn kalo wat dkt dgn kem askar. kalo nk slamat kene secure contract dgn hotel2 berdekatan.

      2. modal xtau. tp rasanya menarik. ramai org suka donat big apple nih (dari ape yg aku nampak laa)

      3. bese le tuu...
      ni mesin yg guna syiling tu....letak kat skolah2 asrama atau mana2 hostel u atau kolej... senang tak perlu pekerja...yg penting maintenance (vandalism la)...

      Comment


      • #4
        baik xpayah buat loan....sakit kepala nak bayar kalau bisnes xmenjadi
        CLICK to JOIN

        MAIN GAME DAPAT DUIT

        Comment


        • #5
          Originally posted by komengpyoc View Post
          ni mesin yg guna syiling tu....letak kat skolah2 asrama atau mana2 hostel u atau kolej... senang tak perlu pekerja...yg penting maintenance (vandalism la)...
          mmg xperlu pekerja.
          tp kalo yg jenis letak kt asrama ke hape ke vandalism tu kene jaga.
          dan kalo melibatkn bdk2 mmg byk masalah gak....
          |huh|

          Comment


          • #6
            Originally posted by komengpyoc View Post
            FIRST
            Aku ada berminat nak bukak laundry self-service...tempat dah usha dan semua apa yg diperlukan cam dah ada...tp modal je xde dan masih dlm usaha nak cari...

            Korang rasa MARA ada x bantu dr segi kewangan dan lain2? Camner lak dgn TEKUN atau PUNB?

            SECOND
            Aku ada kawan ajak jadi partner nak bukak Big Apple Donut kat area Nilai/seri kembangan ni. Ada shopping mall baru nak bukak jd dia nak grab peluang cpt2... Menarik tak idea tu? Dia pun tny camner nak dpt modal?

            third
            Naper kebanyakkan pinjaman lebih pada kakitangan kerajaan je diutamakan? Susah btol nak wat loan ni...huhu.........................
            idea teman.... lepeh kamu dah buat sume2 nie nanti,kamu buat semayang hajat bebanyak... semayang tahjud lagi baguih... pastu mintak ape yang kamu hajatkan,... insyaAllah,sumenye akan berjalan lebih lancar dari ape yg kamu harapkan....

            selamat mencuba... :045::045::045:

            Comment


            • #7
              masa jalan jalan kat JJ Bukit Tinggi ternampak ada kiosk kecil jual kuih dorayaki.. kalauler modal kecik dah lama tok bukak ni....
              [CENTER]Kuasa BulkSMS 6 sen untuk Semua NetWork - 1SMSCafe-Internet SMS Termurah dan Terbaik di pasaran

              Comment


              • #8
                Originally posted by tokputih View Post
                masa jalan jalan kat JJ Bukit Tinggi ternampak ada kiosk kecil jual kuih dorayaki.. kalauler modal kecik dah lama tok bukak ni....
                tu kueh yg doraemon suke tu kan tok???? sedap ke??? tok penah raseee???

                Comment


                • #9
                  Originally posted by mfaxxly_4282 View Post
                  tu kueh yg doraemon suke tu kan tok???? sedap ke??? tok penah raseee???
                  yup... tok dah rasa... kuih tu adunannye cam apam balik.. cuma mesin dia tu yang khas jadi boleh berbentuk dorayki.... inti dia pelbagai, kaya, peanut butter, straberry, dll
                  [CENTER]Kuasa BulkSMS 6 sen untuk Semua NetWork - 1SMSCafe-Internet SMS Termurah dan Terbaik di pasaran

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by komengpyoc View Post
                    ni mesin yg guna syiling tu....letak kat skolah2 asrama atau mana2 hostel u atau kolej... senang tak perlu pekerja...yg penting maintenance (vandalism la)...
                    mesin tu jgn ler letak jauh dari tempat org...
                    cth aku tgk kat UKM bangi...
                    mesin letak paling hampir ngan cafe...

                    dgn kata lain... kalau ada student yg niat jahat tu... agak terbatas ler...
                    sebab dekat kawsan tumpuan student...

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by mfaxxly_4282 View Post
                      tu kueh yg doraemon suke tu kan tok???? sedap ke??? tok penah raseee???
                      yup
                      kuih yg doraemon suka...
                      kat kajang ada 1 kios dorayaki tu...
                      nampak ramai gak org singgah beli...

                      tapi aku tak pernah try lagi...

                      Comment


                      • #12
                        modal

                        modal susah apa minta derma ngn geng2 nogold diaorg bnyak $nogold :005:
                        http://www.nogold.com/forum/showthread.php?t=40232 :038::005:

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by tetamu View Post
                          modal susah apa minta derma ngn geng2 nogold diaorg bnyak $nogold :005:
                          ha'ah... nanti kita buat topic baru ek... Permodalan NoGold berhad...

                          sesape yg nak meminjam atau nak bagi pinjam leh le join topic niee.. huhuhuhu..:048: :005::048:

                          Comment


                          • #14
                            bunyi cam dah sedap.. PNB.... :015:
                            [CENTER]Kuasa BulkSMS 6 sen untuk Semua NetWork - 1SMSCafe-Internet SMS Termurah dan Terbaik di pasaran

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by mfaxxly_4282 View Post
                              ha'ah... nanti kita buat topic baru ek... Permodalan NoGold berhad...

                              sesape yg nak meminjam atau nak bagi pinjam leh le join topic niee.. huhuhuhu..:048: :005::048:

                              setuju..setuju :005:
                              http://www.nogold.com/forum/showthread.php?t=40232 :038::005:

                              Comment

                              Working...
                              X