Announcement

Collapse
No announcement yet.

Share tips ubat penyakit batu karang

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Share tips ubat penyakit batu karang

    Salam kengkawan.. ada sapa2 yg ada tuips tak bagaimana nak menyembuhkan penyakit batu karang nie.. kawan saya ada yg kena.. sakit oo..
    So kalau ada sapa2 yg mempunyai tips2.. petua2..
    lehler kongsi kat sini yer..


  • #2
    tak silap Nard kan..
    minum jus pegaga..
    rebus pegaga tu.. minum air dia..
    cuba chek nnt betol tak...
    tapi masalah nye.. org sakit buah pinggang taleh minum air banyak2
    kalo tak cuba makan ulam dia..
    buat masak lemak ke.. jangan minum air sangat..
    "Today is the great mental mental cleansing day. Throw away all that binds you to the past; all that hurts you. Discard everything in garbage;clean your heart; prepare it for a new life"

    Comment


    • #3
      Originally posted by Nard Wawa View Post
      tak silap Nard kan..
      minum jus pegaga..
      rebus pegaga tu.. minum air dia..
      cuba chek nnt betol tak...
      tapi masalah nye.. org sakit buah pinggang taleh minum air banyak2
      kalo tak cuba makan ulam dia..
      buat masak lemak ke.. jangan minum air sangat..
      aik.. bukan kene minum air byk2 ker?

      Comment


      • #4
        Originally posted by kingnorth View Post
        aik.. bukan kene minum air byk2 ker?
        tak silap Nard dia kena catu minum..
        sebab buah pinggang kan tapis air..
        minum banyak2 dia tak tertanggung..
        tapi tataula kalo sebelah je tkpe..
        ni untuk yang dua2 belah..
        "Today is the great mental mental cleansing day. Throw away all that binds you to the past; all that hurts you. Discard everything in garbage;clean your heart; prepare it for a new life"

        Comment


        • #5
          Originally posted by Nard Wawa View Post
          tak silap Nard dia kena catu minum..
          sebab buah pinggang kan tapis air..
          minum banyak2 dia tak tertanggung..
          tapi tataula kalo sebelah je tkpe..
          ni untuk yang dua2 belah..
          oo tuk yg dua2 belah... sbb member yg kene tu sebelah jer.. mamang doktor suh minum atleat 8 gelas air sehari.. lepas tu takleh tahan kencing.. nak kencing jer mesti cari toilet.. sian kat member..:025:

          Comment


          • #6
            kalo penyakit batu karang tu x tau la...
            tapi kalo penyakit buah pingggang tu tau la sikit2...
            pasal mak pon ade penyakit tu...
            3x seminggu dialisis (cuci darah)...
            macam2 daun dia minum contohnya air rebusan daun misai kucing...
            tapi cmtu juga...
            doktor kata jgn minum lg takut ada efek jangka masa panjang...
            jadi sekarang nih...
            dia pegi dialisis dan mkn ubat yg doktor bekal...
            tapi doktor pon ada kata kalo kerap sangat mkn ubat hospital...
            buah pinggang pon boleh rosak...

            Comment


            • #7
              Originally posted by fitrie View Post
              kalo penyakit batu karang tu x tau la...
              tapi kalo penyakit buah pingggang tu tau la sikit2...
              pasal mak pon ade penyakit tu...
              3x seminggu dialisis (cuci darah)...
              macam2 daun dia minum contohnya air rebusan daun misai kucing...
              tapi cmtu juga...
              doktor kata jgn minum lg takut ada efek jangka masa panjang...
              jadi sekarang nih...
              dia pegi dialisis dan mkn ubat yg doktor bekal...
              tapi doktor pon ada kata kalo kerap sangat mkn ubat hospital...
              buah pinggang pon boleh rosak...

              tq for da info bro

              Comment


              • #8
                Originally posted by kingnorth View Post
                oo tuk yg dua2 belah... sbb member yg kene tu sebelah jer.. mamang doktor suh minum atleat 8 gelas air sehari.. lepas tu takleh tahan kencing.. nak kencing jer mesti cari toilet.. sian kat member..:025:
                ala silap.. Nard terbaca buah pinggang..
                Nampak gamba buah pinggang.. malu2.. :dft001::005::005:
                "Today is the great mental mental cleansing day. Throw away all that binds you to the past; all that hurts you. Discard everything in garbage;clean your heart; prepare it for a new life"

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Nard Wawa View Post
                  ala silap.. Nard terbaca buah pinggang..
                  Nampak gamba buah pinggang.. malu2.. :dft001::005::005:
                  aiayyaakk.. ini batu karang..ekeke..
                  takpe2.. tq for da info

                  Comment


                  • #10
                    salam sahabat...

                    saya dulu penah kena minor batu karang.....tp sakit gak ooo.
                    tp alhamdulillah....skang dh ok.

                    saya amalkan minum air rebusan daun batu jin.....amik beberapa helai....dari yg kecik sampai la yang bersaiz besar.pastu rebus ataupun rendam je dalam air panas...dulu saya rendam je dalam air panas samp air tu jadi mcm hijau2 skit.

                    amalkan setiap hari....dengan izin Allah....ble sembuh.

                    :dft012:

                    Comment


                    • #11
                      makan cili adalah salah satu cara untuk bunuh penyakit






                      agaknyer....:dft002:


                      Comment


                      • #12
                        lagi2. tips.. err.. daun batu jin tu camne?

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by kingnorth View Post
                          lagi2. tips.. err.. daun batu jin tu camne?
                          ni ler first aku dgr ...daun batu jin......:032:
                          "I'm in Nogold Speakout"
                          ______________Bagiku tak jumpa maka tak kenal.....

                          Comment


                          • #14


                            ni cnth daun tu

                            :dft012:

                            Comment

                            Working...
                            X